Na  tržištu motornih ulja i aditiva, PM Xeramic nije samo najnoviji proizvod, nego nadaleko nadmašuje sve ostale proizvode u tome području . Rezultat je to keramičkog materijala koji se koristi u  PM Xeramicu. Do sada, većina motornih ulja i aditiva temeljili su se na  PTFE (teflonu). Nakon godina istraživanja i opsežnih testiranja motora neovisnih ispitnih instituta, nema sumnje da je keramički materijal koji se koristi u PM Xeramic proizvodima daleko superiorniji od PTFE ( teflona) koji se koristi kao dodatak ulju za  motore.

OPĆI OPIS PROIZVODA

PM Xeramic se zalaže za proizvodnju vrlo naprednih proizvoda sa 'long life' kvalitetom. PM Xeramic je razvijen uz korištenje najnaprednijih tehnoloških sredstava i mogu se smatrati pretečom nove generacije aditiva i podmazivanja  s odličnim triboloških svojstvima.

DALEKO NAPREDNIJE OD DRUGIH PROIZVODA

U posljednjih nekoliko godina veliko iskustvo stečeno je u području motornih ulja i aditiva na temelju PTFE ( teflona ) . Mnogi proizvođači aditiva za motorna ulja držali su se teorije da je  PTFE najklizaviji materijal u svijetu. To više nije istina. Keramičke industrije sada su razvile materijale koji su dva ili tri puta glađi od PTFE ( teflona). Tehnološki napredak u svemirskoj industriji ubrzala su istraživanja za razvoj novih materijala koji će jamčiti najbolji mogući efekat podmazivanja, čak i pod najekstremnijim uvjetima. Nove tehnologije i materijali razvijeni su i testirani, što je rezultiralo jedinstvenim keramičkim materijalima sa spektakularnim podmazujućim  i tankoslojnim svojstvima. Niže navedeni pregled fizičkih karakteristika pokazuje razliku između onoga što je do nedavno, bilo poznato kao najfiniji materijal u svijetu, PTFE ( teflon) , i keramičkog materijala koji se koristi u PM XERAMIC-u.