Moja košarica

0 artikala.

Uvjeti kupnje

Općenito

Ovim uvjetima kupnje utvrđuju se postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih u Internet trgovini tvrtke e Dijelovi na internet adresi www.edijelovi.hr . U navedenoj Internet trgovini, tvrtka e Dijelovi se nalazi u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj Internet trgovine koji putem webshopa ili na neki drugi način naruči barem jedan proizvod od Prodavatelja.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, skrećemo Vam pozornost da maloljetne i potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, te to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Uz proizvode koji se nalaze u internet katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za točnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenom robom svaki kupac ima (bez navođenja posebnog razloga) pravo na reklamaciju i povrat sredstava sukladno važećem Zakonu o zaštiti potrošača.


Cijene

Sve cijene na stranicama web trgovine  www.edijelovi.hr  izražene su u hrvatskim kunama i uključuju PDV.
e Dijelovi zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava. Cijene iskazane na ponudi (koju ćemo Vam dostaviti temeljem Vaše narudžbe) ne mogu se mijenjati u roku važenja ponude i obvezujuće su za e Dijelove kao prodavatelja.


Naručivanje

Svi proizvodi ponuđeni u našoj web trgovini mogu se naručiti putem webshop-a, ili e-maila prodaja@edijelovi.hr

Nakon svake zaprimljene narudžbe (bilo putem elektronskog obrasca web shop-a, ili na bilo koji drugi način), kupcu će biti dostavljena ponuda s iskazanim rokom važenja, rokom i načinom isporuke, te uputom za plaćanje.

Trudimo se dati što bolji i točniji opis i sliku. Unatoč tome, ne možemo garantirati da su svi navedeni podaci i slike u potpunosti točni. Ukoliko imate pitanje vezano za proizvod pošaljite mail na prodaja@edijelovi.hr


Plaćanje

Plaćanje je moguće općom uplatnicom, virmanom ili internet bankarstvom.
Nakon zaprimanja narudžbe kupca, na Vaš e-mail dostaviti ćemo Vam neobvezujuću ponudu. Uplatu po ponudi možete izvršiti osobnim Internet bankarstvom ili u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte...

Nakon vidljive uplate, kupljene proizvode isporučujemo na željenu adresu dostave.

Robu ne isporučujemo na temelju kopije o uplati.


Dostava

Nakon uplate, odnosno nakon što uplata po ponudi bude vidljiva na našem transakcijskom računu, kupljena roba priprema se za isporuku.

e Dijelovi obvezuje se u roku koji je naznačen na ponudi po kojoj ste izvršili plaćanje  isporučiti dostavom sve naručene i plaćene proizvode. Ukoliko e Dijelovi iz nekog razloga nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno će kontaktirati kupca i ovisno o njegovoj želji dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod, otkazivanje narudžbe ili povrat uplaćenih sredstava.

Od situacije nemogućnosti isporuke nekog od naručenih i plaćenih proizvoda, kupac je u potpunosti zaštićen budući da se ponuda koja se dostavlja kupcu i po kojoj se vrši plaćanje izrađuje nakon provjere raspoloživosti proizvoda. U slučaju da zbog nepredviđenih razloga (više sile ili slično) prodavatelj ne bude u mogućnosti isporučiti plaćene proizvode, e Dijelovi obvezuje se kupcu izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku 2 radna dana.

Dostava se obavlja svakim radnim danom, te se kupljena roba na željenu adresu za područje Republike Hrvatske izvršava u roku 2-5 radnih radna dana.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već samo do ulaza u zgradu.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska.

 

Troškovi dostave na području Republike Hrvatske za sve kupljene proizvode  iznose 40,00 kn, osim za gume, felge, krovne kutije i akumulatore  gdje iznose 80,00 kn. Za iznose iznad  2500,00 kn dostava na području Republike Hrvatske je besplatna. Troškovi dostave na otoke Republike Hrvatske  zaračunavamo 50% više.

U slučaju dostave robe na otoke koji s kopnom nisu povezani mostom, ili u slučaju glomaznosti robe (velika visina ili dužina), zadržavamo pravo uvećati programski izračun troška dostave, što će biti jasno iskazano na ponudi koju ćemo Vam dostaviti.

Dostava proizvoda obavlja se vozilima logističkih firmi(City express, Hp express, Overseas, Lagermax....)

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ukoliko prilikom kupovine, kao način preuzimanja kupljene robe, kupac odabere osobno preuzimanje robe na adresi prodavatelja, troškovi dostave se ne zaračunavaju.


Preuzimanje robe

Isključivo šaljemo naručenu i plaćenu robu na željenu adresu kupca na području Republike Hrvatske.


Povrat ili reklamacija

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.

U slučaju povrata, potrošač je u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača dužan o svom trošku dostaviti reklamirani proizvod Prodavatelju. Povrat se može napraviti isključivo za neoštećene proizvode, u originalnom pakiranju sa pratećom dokumentacijom i originalnim računom, u suprotnom se reklamacija neće moći priznati.

Za povrate robe, za koje kupac povrat ne izvrši osobnim dolaskom na prodajno mjesto prodavatelja ili u vlastitoj organizaciji dostavnom službom, već se povrat radi putem dostavne službe u organizaciji prodavatelja, e Dijelovi, povrh troškova prijevoza dostavne službe, zadržava pravo zaračunati i manipulativne troškove povrata kupljene robe u visini od 5% od iznosa vrijednosti robe za koju se vrši povrat.

U skladu za Zakonom, e Dijelovi izvršiti će povrat sredstava u roku od maksimalno 30 dana od dana raskida ugovora o kupnji, a umanjeno za eventualne stvarne manipulativne troškove povrata robe (sve u skladu s prethodnim člankom).


Zaštita privatnosti

Tvrtka e dijelovi obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.
Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu e Dijelovi čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima e Dijelova kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetnije usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem web trgovine.
e Dijelovi jamči da osobni podaci korisnika web trgovine neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga..


Pitanja i sugestije

Imate li bilo kakvih pitanja ili sugestija, molimo kontaktirajte nas na: e-mail: info@edijelovi.hr

 

Zaštita osobnih podataka

 

e Dijelovi, Obrt za trgovinu i usluge vl. Vedran Sokač postupaju s vašim osobnim podacima koje zaprime tijekom korištenja internetske trgovine u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11,106/12) i Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679.Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno svi podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje  e Dijelovi saznaju tijekom vašeg korištenja internet trgovine. e Dijelovi prikupljaju samo one osobne podatke koji su nužni za izvršenje osnovnih funkcija online trgovine – registracija korisnika, narudžba i isporuka robe.U smislu prethodnog stavka prikupljamo slijedeće podatke: ime i prezime kupca, fizička adresa kupca, fizička adresa za isporuku naručene robe (ako je različita od adrese kupca) te podatke potrebne za kontakt: e-mail adresa i broj telefona. Navedene podatke ćemo dostaviti jednoj od naših partnerskih tvrtki za dostavu robe: In Time,  Hrvatska pošta, Tisak paket, kako bi vaša pošiljka sigurno stigla na odredište. Činom upisa svojih osobnih podataka na edijelovihr prilikom registracije ili izvršenja narudžbe kao posjetitelj stranice, dali ste privolu da vaše osobne podatke čuvamo na neodređeno vrijeme  (do opoziva) i proslijedimo ih partnerskim tvrtkama za dostavu. Ako ne želite da vaše podatke čuvamo, slanjem e-mail poruke na adresu info@edijelovi.hr možete opozvati vašu privolu. U tom slučaju mi ćemo izbrisati sve vaše osobne podatke iz komponenti sustava iz kojih je to moguće, osim iz računa koje imamo obvezu čuvati kako je propisano Zakonom o računovodstvu.e Dijelovi će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti i koristiti isključivo u svrhe u koje su prikupljeni te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.